Gebruik cookies op deze website
Deze website gebruikt cookies om het effect van advertenties te meten en om statistieken te maken waarmee de gebruikservaring kan worden verbeterd.
| Locatie | de bblthk |
| Categorie | Activiteiten |
| Gratis | |
| Download | Toevoegen aan agenda |
In deze lezing nemen we je mee in de verhalen achter de meegenomen ingrediënten en gerechten door de tot slaaf gemaakten. De Surinaamse keuken is heel divers, maar weten wij wel waar al de gerechten vandaan komen? We leggen uit hoe deze vanuit hun land van herkomst hun weg vonden naar Suriname en daar onderdeel werden van de eetcultuur. Ook gaan we dieper in op een gerecht die sommigen van jullie misschien wel zullen kennen; de pindasoep.
Hoe ziet de middag eruit?
13:30 uur: Inloop en ontvangst.
14:00 uur: Aanvang lezing. (Tijdens de lezing worden onze kleine gasten ook vermaakt! We vertellen over Anansi Tories.)
15:15 uur: Er mag geproefd worden van heerlijke van tevoren bereide gerechten.
16:00 uur: Einde
Over de spreker Antoinette Busropan
Opgegroeid in Suriname en altijd een enorme fascinatie gehad voor eten en de diversiteit daarvan.
Thuis heb ik authentiek leren koken en heb veel familie recepten in mijn bezit.
Samen eten verbindt en staat symbool voor gezelligheid en saamhorigheid.
Er is geen Surinaams huishouden waar eten niet centraal staat.
![]()